Hoe kun je je kinderen op een budgetvriendelijke manier bezighouden tijdens de vakantie?


Gezin
9/08/2023

Hoe kun je je kinderen op een budgetvriendelijke manier bezighouden tijdens de vakantie?

Eindelijk is het zomervakantie! We worden begroet met heerlijk zomerweer, de kinderen zijn thuis en daarbij komt vaak het bekende "ik verveel me" om de hoek kijken.

Het is een uitdaging om iedereen te vermaken, vooral als je op je budget moet letten. Maar maak je geen zorgen, met een paar creatieve ideeën, een bescheiden bedrag en een vleugje verbeelding kun je een geweldige tijd hebben. Ontdek onze 8 buitenactiviteit-ideeën voor eindeloos plezier gedurende de hele zomer, voor zowel jong als oud (en vriendelijk voor je portemonnee).


Activiteit 1: Een herbarium maken

Onderweg bloemen en planten verzamelen die je later met zorg koestert. Een herbarium biedt een unieke gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de natuur en misschien zelfs hun interesse aan te wakkeren. Droog de planten en rangschik ze in een notitieboekje (je kunt een bestaand notitieboekje hergebruiken!). Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze extra details toevoegen zoals de soort, locatie, datum van verzameling, en meer.


Activiteit 2: Een boomhut bouwen

Herinner je je nog die tijd dat je zo hoog zat als drie appels, toen twee takken samen een huis vormden, en een boomstam plotseling een fort werd? Laat je eigen kinderen dezelfde onvergetelijke avonturen beleven. Ga op zoek naar een klein bosje of een knusse boom en bouw een boomhut! Er is geen betere activiteit om de verbeelding te prikkelen en de creativiteit van kinderen te stimuleren. Tussen het plannen en bouwen komt zowel het denkwerk als de fysieke activiteit samen in een geweldige combinatie.


Activiteit 3: Een wandeling maken

Trek je beste sportschoenen aan en je hele gezelschap is gereed! Tijdens deze prachtige zomerdagen kun je eindeloos door de stad struinen of wandelingen maken in het bos. Het mooie is niet alleen dat het geen geld kost, maar ook dat je het tempo kunt afstemmen op de leeftijd van je kinderen. Voor een boost aan fantasie hoef je niet ver te gaan: een idyllisch plekje in de natuur, een meer, de zee, en talloze andere plekken bieden een wereld vol mogelijkheden.

💡 Wist je dat het vrij laten verkennen van de natuur door kinderen (terwijl je een oogje in het zeil houdt) hun zelfvertrouwen vergroot?


Activiteit 4: Fietsen

Verlaat je vertrouwde omgeving en spring op de fiets! Met slechts een paar trappen op de pedalen kun je (iets) verder gelegen gebieden verkennen en je kinderen laten kennismaken met nieuwe landschappen. Dit zou wellicht de zomer kunnen zijn waarin je kind leert fietsen, met of zonder zijwieltjes. Als ze er nog niet klaar voor zijn, plaats je kleine vriend dan in een fietsstoeltje en ga op avontuur!

💡 Zorg ervoor dat je een picknick meeneemt, zodat je de hele dag buiten kunt doorbrengen zonder onnodige kosten te maken.


Activiteit 5: Bezoek een boerderij

Onze kleintjes genieten er enorm van om te spelen alsof ze boeren zijn. Dus, waarom zouden we tijdens de schoolvakanties hun fantasie niet werkelijkheid maken en een bezoek brengen aan een boerderij? Het is een plezierige, leerzame én budgetvriendelijke manier om hen kennis te laten maken met herkauwers, te helpen bij het rapen van eieren en de varkens te begroeten. Sommige locaties bieden ook educatieve workshops aan over ambachten zoals broodbakken of honing maken.


Activiteit 6: Deelnemen aan een sportactiviteit

Vakantie is tevens een gelegenheid om een nieuwe horizon te verkennen door nieuwe avonturen aan te gaan! Talloze steden en dorpen organiseren lokale sportdagen, braderieën, en workshops voor jonge kinderen en tieners. Dit is de perfecte kans voor hen om kennis te maken met een sport of creatieve hobby voordat ze zich eventueel aansluiten bij een vereniging.


Activiteit 7: Een speurtocht organiseren

De wereld is een grote speeltuin! Met een vleugje verbeelding kan het zelfs omgetoverd worden tot het decor van een spannende speurtocht. Creëer samen een kaart vol met opdrachten en uitdagingen om hints te verdienen. En als je geen eigen tuin hebt, is dat geen enkel probleem - het spel kan net zo goed in een nabijgelegen park worden gespeeld, of zelfs in de stad, voor een extra dosis avontuur.

💡Wist je dat? Buiten spelen is goed voor je kinderen, zowel voor hun lichamelijke gezondheid als voor hun ontwikkeling.


Activiteit 8: De Melkweg ontdekken

Nodig diegenen die na 21.30 uur mogen opblijven uit om naar buiten te gaan waar het schouwspel van een sterrenhemel op hen wacht. Met behulp van een sterrenkaart (gratis te downloaden van onze website) kunnen je kinderen de mysteries van het universum ontdekken! Tegen het einde van de zomer kennen ze de sterrenbeelden op hun duimpje. Maak er een spel van om te zien wie als eerste een bepaald sterrenbeeld kan herkennen! Er gaat niets boven de glinstering van sterren in hun ogen.

💡Wist je dat? Aan het einde van de zomer, rond 22.00 uur, is de Grote Beer het mooist zichtbaar.

Hoe klinkt onze toverkunst die het "ik verveel me" verandert in "ik wil alles doen"? En voor die momenten waarop een regenachtige dag je zonnige plannen dwarsboomt, hebben we een artikel boordevol thuisactiviteiten die even leuk en budgetvriendelijk zijn. 
 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3