De laatste dag van vakantie: zorg voor een vlekkeloze back-to-school!


Gezin
4/08/2023

De laatste dag van vakantie: zorg voor een vlekkeloze back-to-school!

Het einde van de zomervakantie nadert, en school staat alweer om de hoek! Zelfs voor de meest ervaren ouders is het niet altijd makkelijk om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe schooljaar.

De dag voor de start van een nieuw schooljaar is een belangrijk moment voor jong en oud, en soms een bron van zorgen. Maar het is de perfecte gelegenheid om een vliegende start te maken en de toon te zetten voor de rest van het jaar! Hier zijn onze tips om de bladzijde van de goede oude tijd voorzichtig om te slaan en vol goede moed naar school terug te keren.


Stop met piekeren! 🧠

Een paar eenvoudige controles kunnen je geruststellen. Kijk op de website van de school hoe laat je kinderen worden verwacht. Bepaal de reisroutes voor elk gezinslid, zodat je precies weet wanneer en hoe iedereen moet vertrekken. Zo voorkom je files in de badkamer en gehaaste ontbijtjes: je bent een echte dirigent!


Er op je best uitzien 👕

Vinden je kinderen het moeilijk om zich aan te kleden? Plan van tevoren wat ze zullen dragen, van kleren tot sokken! Op die manier hoef je niet rond te rennen op zoek naar die tweede ontbrekende schoen... Als ze oud genoeg zijn, nodig ze dan uit om mee te beslissen. Kleren die ze leuk vinden en waarin ze zich goed voelen, zullen hun zelfvertrouwen een boost geven.


Wat neem je mee? 🎒

Begin met het inventariseren van de door de docenten gevraagde benodigdheden en streep ze gaandeweg van de lijst af. Dé truc om onverslaanbaar te worden in het bereiden van tassen? Onze stickers! Schooltas, etui, notitieboekjes etc... Je hebt een duidelijk beeld van wat ze meenemen naar school (en wat er mee terug moet komen).


Niet in de oven en bij de molen 🥪

Ken je meal-planning? Met deze methode kook je voor eens en voor altijd zonder dat je een week achter het fornuis hoeft te staan. Kies voor 2 verschillende menu's en bereid ze in grote hoeveelheden. Als je geen inspiratie hebt, hebben we een artikel gewijd aan maaltijdideeën voor in een lunchbox.

💡 Zet voor het slapengaan kommen, glazen, bestek, ontbijtgranen, brood, thee en koffie enz. op tafel. Ziezo, het ontbijt is al geserveerd!


Start het gesprek 💬

Ook al markeert het het begin van een nieuw vreugdevol avontuur, de start van het nieuwe schooljaar kan ook eng zijn. Aarzel niet om een dialoog aan te gaan met je kinderen om erachter te komen hoe ze zich voelen, en of ze enige zorgen hebben. Help ze de goede kant zien: de vrienden die ze zullen maken, de nieuwe dingen die ze zullen leren! Door te communiceren en uit te leggen, zorg je voor een fijne start van het schooljaar.


Bubbel van welzijn 

Gun jezelf een moment van ontspanning om de dag in stijl af te sluiten. Of het nu gaat om een goede maaltijd, een film kijken met het hele gezin, een wandeling of een spannende roman. Adem in en maak je geest leeg om klaar te zijn voor de gekte die op je wacht! Als ondanks je uitgebreide voorbereiding je gedachten tollen, probeer dan meditatie.


Hoeveel schapen tel jij? 💤

Breng beetje bij beetje een terugkeer naar rust tot stand. Stel bedtijd met hen vast zodat de avondroutine soepel verloopt. Houd kinderen minstens een uur voor het slapengaan uit de buurt van schermen. Hierdoor kunnen ze rustig wegdommelen en genieten van een meer rustgevende slaap. En vergeet vooral niet je alarm te activeren om de wekker te vermijden!

Begin je eerste schooldag met een lach. Met voldoende voorbereiding vooraf ga je vanzelf wennen aan je nieuwe routine. We wensen jullie allemaal een goede start van het nieuwe schooljaar!

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3