4 monsterlijk realistische receptideeën!


Thuis
15/10/2024

Deze 31 oktober staat het hele gezin in de keuken om de smaakpapillen te laten tintelen!

Vandaag serveren we spoken, monsters en spinnen. Klinkt het menu niet smakelijk? Kom dichterbij, wees niet bang! Onze optische illusie - Halloween recepten verbergen heerlijke zoete en hartige gerechten die heel gemakkelijk te bereiden zijn. We hebben ons toverboek met recepten voor je opengeslagen, met stap-voor-stap instructies. En nu, naar je heksenketel en aan de slag!


1. Pompoensoep met een vleugje spinnenweb 🎃🕸️

(Voor 4 personen)

Ingrediënten: 

  • 800 g pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • Nootmuskaat 
  • Verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies: 

De soep maken

  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Pel en hak de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze doorschijnend zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 tot 10 minuten.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Garneer met enkele blaadjes verse peterselie. 

Tijd om te versieren!

  • Schep de soep in kommen.
  • Doe een beetje crème fraîche in een kleine spuitzak.
  • Teken met de spuitzak een kleine cirkel in het midden van de soep en vervolgens verschillende cirkels eromheen, de volgende telkens een beetje groter dan de vorige.
  • Gebruik een tandenstoker of satéprikker om lijnen te trekken vanuit het midden naar buiten toe.

 

2. Het monster van Frankenburger 🍔🧌

(Voor 4 personen)

Ingrediënten: 

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 gehakte steaks (of veggie steaks) 
  • 8 zwarte olijven voor de ogen
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • 4 slabladeren
  • 1 rode ui
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • Ketchup en mosterd
  • 8 tandenstokers

Instructies: 

De ingrediënten bereiden

  • Bak de biefstukken naar smaak.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze lichtjes.
  • Snijd 4 plakjes cheddar kaas in kleine driehoekjes om de tanden te maken.

Zet alles in  elkaar!

  • Smeer op de bodem van elk hamburgerbroodje een beetje ketchup en mosterd en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat en een paar plakjes rode ui op. 
  • Leg de gekookte biefstuk bovenop de groenten. Leg een plakje kaas op de biefstuk.
  • Schik de driehoekjes kaas langs de biefstuk zodat er een rij tanden ontstaat en maak de burger dicht.
  • Prik in elke olijf met een tandenstoker voordat je ze in het bovenste broodje steekt om de ogen te maken.

 

3. De meringues slaan terug 👻👀

(Voor 30 meringues) 

Ingrediënten:  

  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 250 g fijne suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • Een snuifje zout
  • Een paar vierkantjes pure chocolade

Instructies: 

  • Verwarm je oven voor op 100°C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eiwitten schuimig met een snuifje zout op gemiddelde snelheid schuimig.
  • Voeg het citroensap toe en verhoog de snelheid van de mixer. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen.
  • Blijf kloppen tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt.
  • Doe de meringue over in een spuitzak.
  • Spuit je meringues in de vorm van een spook op de bakplaat: maak 3 kleine hoopjes, van de grootste naar de kleinste, om een kegelvorm te creëren. 
  • Zet de meringues in de voorverwarmde oven en bak ze 1 uur, tot ze droog zijn en gemakkelijk loskomen.
  • Laat de meringues afkoelen en smelt een beetje pure chocolade om de ogen met een penseeltje op te tekenen. 

 

4. Zombievingers 🧟🍪

(voor 20 vingers) 

Ingrediënten:  

  • 1 zanddeeg 
  • 20 amandelen 
  • Een beetje aardbeienjam 
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 ei 

Instructies: 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het zandkoekjesdeeg in 20 repen van elk 1 cm breed en 10 cm lang. 
  • Rol elke strook deeg tussen je handen en vorm er een vingervormige worst van.
  • Plaats een amandel aan elk uiteinde van de stroken om de nagel te maken.
  • Maak kleine lijntjes met een tandenstoker om de plooien van de huid na te bootsen. 
  • Leg de vingers op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Klop het ei los en bestrijk de vingers lichtjes om ze bruin te maken.
  • Zet 10 tot 12 minuten in de oven, tot de vingers goudbruin zijn. 

Versier

  • Strooi een beetje cacaopoeder over de vingers zodat het lijkt alsof ze net uit de aarde komen. 
  • Schik de vingers op een schaal, met een beetje jam aan elk uiteinde voor een bloederig effect.

En dat is het! Niets te ingewikkeld, toch? We weten zeker dat je kinderen ervan zullen genieten, en we weten zeker dat je iedereen die je griezelige gerechtjes probeert, zult betoveren!

Direct korting bij afrekenen

Online terugbetaling na het winkelen