Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak!


Thuis
23/03/2023

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

De lente staat voor de deur en dat brengt een verlangen naar vernieuwing met zich mee! Een van de beste manieren om het nieuwe seizoen te starten is door je huis schoon te maken en op orde te brengen.


Een opgeruimd huis geeft je vaak ook een boost aan energie en is daardoor een ideale manier om het nieuwe seizoen goed van start te gaan. Ga daarom aan de slag met onze tips voor de grote voorjaarsschoonmaak en creëer een omgeving waarin je kan opladen zodat je extra kan genieten van de lente en het mooie weer.


Redenen om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen

Tijdens de winter zitten we vooral lekker thuis waar het warm is. In die maanden krijgen we niet alleen zelf minder frisse lucht maar ons huis ook. Daarnaast hebben we vaak de neiging om in deze periode spullen op te laten stapelen: van kerstcadeaus tot fondueset… Het is dus hoog tijd om de boel weer op orde te brengen!

Een ander voordeel van de grote voorjaarsschoonmaak is dat het een positief effect heeft op je gezondheid. Maar het mooie weer en mildere temperaturen kunnen ook gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Door je huis schoon en stofvrij te maken houd je ook de huisstofmijt weg! Dus laten we aan de slag gaan: het zal jou en je gezin goed doen!


Eerste stap: voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel om ervoor te zorgen dat je voorjaarsschoonmaak een plezierige activiteit is. Maar waar moet je beginnen?

1. Organiseer jezelf: je zult waarschijnlijk niet alles in een weekend kunnen doen, dus stel prioriteiten!
2. Maak een lijstje: maak een to-do-lijstje van wat je wilt doen en verdeel de taken. Kinderen kunnen zich ook vermaken met het wassen van de ramen!
3. Haal de benodigdheden in huis: controleer van te voren of je de juiste producten en het juiste gereedschap in huis hebt voor de grote schoonmaak. Het zou zonde zijn als je tijdens het schoonmaken zelf merkt dat je iets te kort komt...


Tweede stap: actie

Als de voorbereiding gedaan is, is het tijd om in actie te komen. Zet je favoriete playlist op en laten we beginnen!

De woonkamer :
Verwijder stof en kruimels die verborgen zitten in je tapijten en onder de sofa. Gebruik een reinigingsspray om de sofa schoon te maken voor een professioneel resultaat.

Stof ook je decoratieve voorwerpen en meubels af en neem de tijd om je elektrische apparaten te desinfecteren: afstandsbedieningen en controllers zijn de favoriete schuilplaatsen van ziektekiemen en bacteriën.

Keuken :
Om te beginnen kun je alle oppervlakken afnemen met een spons en een doek. Ga vervolgens alle keukenkastjes na: gooi de producten weg waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en reorganiseer je kastjes en opbergdozen om ruimte te besparen…

Maak de grote voorjaarsschoonmaak compleet door ook de kastdeuren schoon te maken: doe een beetje azijn op een vochtige doek en wrijf in cirkels. Veeg vervolgens af met een droge microvezeldoek voor een glanzende afwerking.

Slaapkamer:
Was je gordijnen en sorteer je spullen om je slaapkamer op orde te brengen. Maak ook de binnenkant van je kledingkasten schoon om kleermotten te voorkomen.

Tip voor het bestrijden van winterhuisstofmijt en voor een fris bed: besprenkel je bed, inclusief kussens, met zuiveringszout en ga er met een borstel overheen om het zuiveringszout te laten inwerken. Verwijder na twee uur het overtollige zuiveringszout met een stofzuiger.

De badkamer :
Sorteer en reorganiseer je verzorgingsproducten. Vergeet niet om de sifons, de leidingen en de wasmachine schoon te maken.
Laat je badkamer stralen door de voegen en tegels te reinigen! Een kleine tip voor schone voegen: gebruik een tandenborstel om gemakkelijker bij de hoeken te komen.

Laatste stap: ontspanning!

Steek een kaarsje of twee aan, ga op je schone bank zitten, geniet van de lichtheid van je geest en ontspan: je huis is perfect schoon en opgeruimd!
Bonusstap (voor volgend weekend): als je kleding, speelgoed of boeken hebt gespaard die je niet meer gebruikt, is dit het moment om ze te verkopen of aan een goed doel te schenken.


Wil je meer voor je huis? Profiteer van kortingsbonnen op je favoriete merken zodat het er het hele jaar door als nieuw uitziet!

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3