De vakantie is voorbij: tijd om er opnieuw in te vliegen!


Welzijn
12/05/2021
Het is officieel: de zomer is voorbij. Tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Maar dat komt helemaal goed, beloofd!

Een wild kapsel, natuurlijke teint, blote voeten en lichte outfits: die zomerse look is nu helemaal verleden tijd … We keren terug naar de beschaving, en we moeten onze professionele en sociale verplichtingen opnieuw opnemen. Dit is hét moment om er weer in te vliegen. Met onze tips voor een vlotte en gezonde terugkeer naar het werk lukt dat vast en zeker!

1. Geef je haar een nieuwe start!

Hoe zit dat trouwens met je haar? Opnieuw aan het werk gaan met een verwilderde haardos op je hoofd, da’s een no-go ... Er is geen ontsnappen meer aan: je haar kan terug een kappersbeurt gebruiken. Of toch al zeker die puntjes, want die zijn beschadigd door de zon, het zoute water en de wind.

Voor kleurliefhebbers gaat niets boven een kleine touch-up of een behandeling om je gekleurde haar nieuw leven in te blazen. Heb je trouwens al opgemerkt dat lichte haartinten dit jaar echt een trend zijn?

Ga altijd voor een tint die je teint flatteert en relatief dicht bij je natuurlijke haarkleur blijft. Het is trouwens altijd beter om advies te vragen aan je kapper. En neem je voor om je haar het hele jaar door regelmatig goed te verwennen. 

2. Herstel je lichaam van binnenuit, voor een stralend mooie huid

Je wilt opnieuw aan het werk gaan met een fris, uitgerust gezicht? Zorg dan voor een schone huid! Geef je gezicht een boost en verwen je lichaam met een ongelooflijke zachtheid. Verwijder nu alle dode huidcellen om langer van je gebruinde huid te genieten en je huidtextuur te verfijnen.

Neem een warm, ontspannend en verkwikkend bad en maak van de gelegenheid gebruik om je lichaam grondig te scrubben. En dat kan op veel manieren, want er zijn heel wat exfoliërende producten op de markt. Resultaat: een zijdezachte, gladde huid.

Let wel op met zelfgemaakte verzorgingsproducten: gebruik ze alleen voor je lichaam. Je wil niet opnieuw aan de slag met een voorhoofd vol uitslag na een allergische reactie ...

3. Breng jezelf opnieuw in vorm

Het is geen geheim dat een dagelijkse stevige wandeling van twintig minuten je spieren ontspant, je stress verlicht en je lichaam strakker maakt. Als het mogelijk is kan je altijd eens proberen te voet naar het werk te gaan. Zo start je je dag op een energieke manier!

Beweeg je niet graag alleen? Ga dan eens joggen met vrienden, of met een goede afspeellijst in je oren? Begin meteen bij je terugkeer uit vakantie. Zo hou je je lichaam een beetje voor de gek en doe je het geloven dat je je dagelijkse strandwandeling van de zomervakantie gewoon voorzet!

En vergeet niet dat een gezonde geest in een gezond lichaam gepaard gaan. Dat wisten de Romeinen ook al, en dit gezondheidsprincipe geldt vandaag nog steeds. Misschien nog wel meer, door het hectische tempo waarop we vandaag leven, vergeet je soms de basisregels voor een gezonde levensstijl.

4. Breng een bezoekje aan de tandarts

Opnieuw aan het werk gaan is het ideale moment om aan je goede voornemens te werken. En om voor jezelf te zorgen. Of het nu gaat om een eenvoudige controle of een stevige ontkalking voor een onberispelijke mondhygiëne, of voor allebei: maak na de vakantie een afspraak met je tandarts!

5. Eens je lichaam in topvorm, volgt je geest vanzelf

Een tentoonstelling, een mooie film, een goed boek ... Er zijn zoveel dingen om je ziel en je geest te stimuleren. Stem je keuze altijd af op je persoonlijkheid. Hou je van romantiek? Ben je een avonturier? Een frequente reiziger? Ga op zoek naar wat jou gelukkig maakt!

Neem eens de tijd om door de gangen van een boekwinkel te dwalen, tot een boekomslag of een titel je aandacht trekt. En weet je niet welke films de moeite waard zijn? Filmcritici to the rescue! Check dus zeker hun adviezen, en voorkom dat je je verveelt in je bioscoopstoel of, erger nog, het angstzweet je uitbreekt!

En jij, hoe bereid jij je voor om opnieuw aan de slag te gaan?